Terug naar school, maar wel veilig!

Terug naar school; maar wel veilig!
Heeft u genoten van uw vakantie? Lekker luierend op een warm strand of misschien wel actief op de fiets. Hoe dan ook, we moeten weer aan de bak. En de kinderen weer naar school. Een uitgelezen moment om de fietsen weer eens na te laten kijken, zodat we zonder zorgen naar ons werk en school kunnen. Want veiligheid gaat voor alles, toch?
Na een uitgebreide onderhoudsbeurt à 60 euro kan uw fiets weer een lange tijd vooruit. Remmen, banden, versnelling, ketting, lichten, noem maar op. Alles lopen we tot in de kleinste details na. Werken de onderdelen naar behoren? Kan uw kind op deze fiets veilig de weg op? Deze onderhoudsbeurt geldt voor stadsfietsen, kinderfietsen, mountainbikes en racefietsen. Kom dus snel langs of maak online of telefonisch een afspraak.

Praktische tips
Tot slot nog wat praktische tips van mijn hand. Het is namelijk best spannend wanneer uw kind voor het eerst zelfstandig op de fiets naar school gaat. Deelnemen aan het verkeer is nu eenmaal niet zonder risico’s, maar die kunt u wel zo veel mogelijk beperken. Hoe?
– Kies samen met uw kind een prettige route en oefen deze op een rustig moment
– Neem tassen en rugzakken op een veilige manier mee
– Met drie man naast elkaar fietsen? Nee dus.
– En vooral niet appen en bellen tijdens het fietsen!

Veilige groet,
Edwin van Ekeris